14 mei 2020

Het klimaat rond kernenergie

Steeds vaker wordt kernenergie genoemd als ‘de oplossing’ voor het klimaatprobleem. Enerzijds is dat begrijpelijk, immers, we moeten alles op alles zetten om de klimaatcrisis af te wenden. Echter, kernenergie biedt geen duurzame oplossing.

Kernenergie is niet alleen schreeuwend duur, het is ook nog eens veel te langzaam om het klimaat te redden. Kernenergie heeft daarnaast nog een aantal onoverkomelijke andere problemen: radioactief afval, risico’s op zware ongelukken en proliferatie van kernwapens.

Om het klimaat te redden zijn er betere, sneller beschikbare en goedkopere duurzame alternatieven. Toch laait de discussie over kernenergie, met ogenschijnlijk mooie beloften, steeds weer op.

Bijeenkomsten

Begin 2021 heeft WISE in samenwerking met Stichting Laka klimaatgesprekken gehouden binnen en buiten de klimaatbeweging. Jong en oud, iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van onze energievoorziening, was van harte welkom om mee te denken en mee te praten.

Gemist?

Heb je de online bijeenkomsten gemist? En wil je alsnog de informatie ontvangen? Laat het ons weten door te mailen naar kantoor@wisenederland.nl

Factheets

Doe mee

Dit kan jij doen om bij te dragen aan deze campagne:
Teken de petitie
Maak prioriteit van het klimaat
Teken de petitie
Geen kernenergie in mijn gemeente

Gerelateerde artikelen


Artikel

Kernafval: wat doen we ermee?

11 minuten

Artikel

Kolen

10 minuten