You are here

Nieuwe campagne tegen oude kerncentrales

In 2017 startte WISE een grote campagne om de scheurtjesreactoren Tihange 2 en Doel 3 binnen twee jaar dicht te krijgen.  Inmiddels zijn we gestart met een vervolgcampagne. Stop oude kerncentrales!  Dat betekent dat we in Nederland de kerncentrale van Borssele zo snel mogelijk gesloten willen krijgen. Maar ook gaan we in heel Europa de samenwerking zoeken met anti-kernenergie groepen. Kernenergie houdt de ontwikkeling van duurzame energie tegen en dus willen we zo snel mogelijk stoppen met de levensduurverlenging van oude kerncentrales.

Ondersteun de campagne en vul het formulier hier rechts in.

 

Auf Deutsch?

Op 25 juni 2017 gingen 50.000 mensen de straat op om te demonstreren voor de sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3. Ze vormden een mensenketting van 90 km van Tihange (BE) via Maastricht (NL) naar Aken (DE). Een geweldig succes. Na deze demonstratie startte WISE een actie om met een crowfundingsactie een volwaardige campagne op te bouwen, met een campaigner die zich hier full-time mee ging bezig houden. Het is heel bijzonder dat een salaris en budget voor een campagne op deze manier met crowdfunding gerealiseerd werd; honderden particulieren en een aantal gemeenten steunden de campagne. 

Nieuwe campagne tegen oude kerncentrales

Het grote probleem met oude kerncentrales is dat ze steeds ouder en daardoor krakkemikkiger worden. Om dan toch een kerncentrales door te laten werken, moet er fors geinveteerd worden in het opknappen. Zonde van geld, dat veel beter in duurzame energie gestoken kan worden. Het verschil tussen rankrijk en Duitsland wordt inmiddels steeds duidelijker. Duitsland heeft afscheid genomen van kernenergie en sindsdien groeien wind en zon enorm snel. Terwijl in Frankrijk men gekozen heeft voor kernenergie en duurzame energie daardoor niet goed van de grond komt.

Wise kiest daarom tegen de levensduurverlenging van oude kerncentrales en is een nieuwe campagne gestart. 

Het probleem

Als er in Tihange of Doel een kernramp plaatsvindt kunnen grote delen van Nederland ernstig radioactief besmet besmet raken.
Lees meer

De oplossing

Tihange 2 en Doel 3 moeten onmiddellijk sluiten. En dat gaan we voor elkaar krijgen.
Lees meer

Veelgestelde vragen 

Dit is een unieke crowdfundingcampagne, natuurlijk heb je nog vragen.
Lees meer

Nieuwtjes over de crowdfunding 

Leuke steunbetuigingen, aparte reacties, media-aandacht                                                                                                                                                                                                                                                                

Wil je op de hoogte blijven (ook als je niet financieel bijdraagt) van deze campagne ? Schrijf je in voor de nieuwsbrief