You are here

Crowdfunding Tihange en Doel

De scheurtjesreactoren Tihange 2 en Doel 3 binnen twee jaar dicht? Dat gaan we doen! Middels een unieke crowdfundingsactie dragen honderden mensen maandelijks bij aan een volwaardige campagne; loon voor een campaigner, budget voor acties en activiteiten. Het is gelukt! Vanaf half april 2018 is Kim van Sparrentak bij WISE aan de slag. Wil je op de hoogte blijven (ook als je niet financieel bijdraagt) van deze campagne ? Schrijf je in voor de nieuwsbrief 

Auf Deutsch?

Op 25 juni 2017 gingen 50.000 mensen de straat op om te demonstreren voor de sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3. Ze vormden een mensenketting van 90 km van Tihange (BE) via Maastricht (NL) naar Aken (DE). Een geweldig succes. Maar er is meer nodig om de twee beruchte 'scheurtjescentrales' dicht te krijgen. Dit is het moment, we moeten het nu gaan doen: actievoeren, informeren, lobbyen, burgercomite's organiseren, rechtszaken voeren. Door de succesvolle crowfundingsactie kan WISE een volwaardige campagne opbouwen, met een campaigner die zich hier full-time mee gaat bezig houden. Het is heel bijzonder dat een salaris en budget voor een campagne op deze manier met crowdfunding gerealiseerd wordt; honderden particulieren en een aantal gemeenten steunen de campagne. 

Voor een campagne (salaris en budget voor activiteiten) hebben we € 3.500,- per maand nodig, twee jaar lang. Dat is een hoop geld maar als veel mensen meedoen valt het mee. Zo'n 300 mensen dragen nu maandelijks bij en daarmee is er voldoende basis om te beginnen. Maar.. het is goed als we het draagvlak verder vergroten en het is ook helemaal niet erg als we wat meer ophalen; hoe meer budget voor de campagne hoe meer effectieve acties we kunnen opzetten.  

Het probleem

Als er in Tihange of Doel een kernramp plaatsvindt kunnen grote delen van Nederland ernstig radioactief besmet besmet raken.
Lees meer

De oplossing

Tihange 2 en Doel 3 moeten onmiddellijk sluiten. En dat gaan we voor elkaar krijgen.
Lees meer

Veelgestelde vragen 

Dit is een unieke crowdfundingcampagne, natuurlijk heb je nog vragen.
Lees meer

Nieuwtjes over de crowdfunding 

Leuke steunbetuigingen, aparte reacties, media-aandacht