23 januari 2024

Mail de bouwers: stop de kerncentrales! 

De regering wil twee extra kerncentrales en is op zoek naar bouwers. Op kosten van de belastingbetaler probeert de regering drie buitenlandse bedrijven naar Nederland te lokken. Mail die bedrijven en laat weten dat wij, Nederlandse burgers, die kerncentrales helemaal niet willen!  

Wat is er aan de hand? 

Er zijn geen bedrijven die uit zichzelf een kerncentrale willen bouwen in Nederland. Daarom probeert onze regering bouwers daartoe te verleiden. Drie bedrijven onderzoeken – op kosten van ons belastinggeld – of ze in Nederland twee kerncentrales kunnen plaatsen. Het gaat om het Koreaanse KHNP, het Amerikaanse Westinghouse en het Franse EDF.  

KHNP, Westinghouse en EDF willen geen gedoe van burgers. Laat daarom nu weten dat er wél gedoe kan komen, omdat wij die kerncentrales helemaal niet willen. Dan kunnen de bouwers meteen het onderzoek staken. 

Wat willen wij? 

Aan alle drie bedrijven vragen we te stoppen. Wij willen die kerncentrales niet en hebben ze niet eens nodig. Eerst moet de regering met een oplossing komen voor de eindberging voor kernafval, voordat ze dat probleem nóg groter maken. 

Laat de CEO’s van KHNP, EDF en Westinghouse weten dat ze hun onderzoek moeten staken, omdat wij geen kerncentrales willen.  

Stuur een email naar KHNP, EDF en Westinghouse

  • Je naam en woonplaats worden automatisch aan de onderkant toegevoegd.