5 mei 2020

Groene stroom? Ja Graag!

WISE zorgt met de campagne Groene Stroom? Ja Graag! voor meer transparantie op de Nederlandse energiemarkt en bieden particulieren en bedrijven handelingsperspectief.

Steeds meer mensen en bedrijven in Nederland kopen groene stroom. De vraag is enorm groot. Maar helaas wordt er in Nederland maar bar weinig groene stroom geproduceerd. Bovendien doen veel energieleveranciers zich groener voor dan ze in werkelijkheid zijn. Daar wil WISE verandering in brengen! WISE doet daarom jaarlijks onderzoek naar duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers. We laten zien welke leveranciers echt bijdragen aan de energierevolutie en wie alleen maar ‘groene’ stroom levert door groene certificaten (garanties van oorsprong) te kopen.

WISE is in 2006 gestart met de campagne ‘Groene Stroom? Ja Graag!’. Met deze campagne willen we mensen, bedrijven en instellingen bewegen om over te stappen naar een energieleverancier die niets te maken heeft met vervuilende fossiele en kernenergie. Overstappen naar een echt groene energieleverancieris een effectief middel om je CO2-uitstoot terug te dringen: wie van ‘grijze’ naar ‘groene’ stroom overstapt, stoot jaarlijks gemiddeld 1650 kilo minder CO2 uit. Als je tegelijk ook kiest voor ‘groen gas’ voorkom je nog eens 2400 kilo CO2. Zo bieden we een praktisch handelingsperspectief voor iedereen die iets wil doen voor het milieu en tegen de klimaatverandering.

Betrouwbaar overstapadvies 

  • We adviseren en begeleiden bij de keuze van een écht groene stroomleverancierVergelijk de prijzen en stap direct over! 
  • We helpen bedrijven en instellingen met het ontwikkelingen van een groen inkoopbeleid. 
  • We spreken bedrijven en instellingen ook aan op de manier waarop ze hun stroom inkopen. Bedrijven en organisaties die voorop lopenzetten we graag in het zonnetje. De achterlopershelpen we met advies. En soms geven we ook een duwtje. 

Werken aan een transparante energiemarkt

  • WISE is betrokken bij het grote onderzoek naar de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers.
  • WISE kijkt na, een rubriek waarbij reclame-uitingen van leveranciers worden gefactcheckt.
  • WISE spreekt met experts en organiseert conferenties en bijeenkomsten om de hele energiesector duurzamer en transparanter te maken.  

Doe mee

Dit kan jij doen om bij te dragen aan deze campagne:
Check!
Hoe duurzaam is jouw leverancier
Stap opver
Naar een duurzame energieleverancier

Gerelateerde artikelen


Artikel

FAQ’s rond groene stroom

9 minuten

Artikel

WISE kijkt na! 

7 minuten