Groene energievergelijker

Groene energie van de duurzaamste energieleveranciers voor de scherpste prijzen.

De groenste energievergelijkerWISE deed elk jaar samen met de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu onderzoek naar de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers.​ In de WISE groene energievergelijker vind je alleen aanbiedingen van bedrijven uit de groene top van het laatste onderzoek uit december 2021. De duurzaamheidsscore bij elke leverancier laat zien hoe groen de ingekochte stroom, geleverde stroom en investeringen precies zijn.

Als je via onze energievergelijker overstapt naar een duurzame energieleverancier, bespaar je geld én jaarlijks tot 4 ton CO2-uitstoot. Dat is evenveel als 28 tot 38 keer vliegen van Amsterdam naar Parijs!

Met jouw overstap steun je WISE.
Als je via onze vergelijker overstapt, ontvangt WISE € 20,- van de energiebedrijven, zonder dat dit jou iets kost. Dit geld besteden wij aan onze campagne voor groene stroom.

We zijn de groene waakhond van de stroommarkt. We doen onafhankelijk onderzoek naar de duurzaamheid van de stroomleveranciers. We stellen achtergrondinfo samen over de stroommarkt en de verschillende manieren van stroomopwekking.

Heel veel dank voor je overstap!

Lees hier meer over het onderzoek naar duurzaamheid!