Budget Energie

Rapportcijfers

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. Budget Energie werd in november 2019 op duurzaamheid beoordeeld met een 3,7. Hiermee behoort Budget Energie tot de minst duurzame stroomleveranciers van Nederland. Bekijk hier de beoordeling van Budget Energie voor zakelijke klanten.

2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019 
4,6  4,7  5,2  5,9  5,7  3,8  3,7 

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers: 

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektrici­teit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind­ en zonne­energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen. 

Meer info

Budget Energie B.V. valt onder de Nuts Groep B.V dat wederom (sinds maart 2017) voor 50% in eigendom van investeringsmaatschappij Waterland Private Equity is. Sjef Peeraer is de oprichter van Nuts Groep. 

Stroometiket

Het bedrijf fungeert als handelshuis voor elektriciteit welke tot 2014 grotendeels werd vergroend met certificaten (GvO’s) uit (Noorse) waterkracht. In 2015 treedt een opmerkelijke wijziging op: Budget Energie stapt compleet over op Italiaanse zon en Nederlandse wind en wil zich voortaan profileren als ‘groene prijsvechter’. Wij denken dat deze wijziging alles te maken heeft met het feit dat vergroenen met ‘waardeloze’ waterkracht GvO’s een slechte naam heeft gekregen. Zijn we als milieuorganisatie nu gelijk heel enthousiast over deze opmerkelijke stap van Budget Energie? Dat valt nog te bezien. De Italiaanse zon wordt natuurlijk ook gerealiseerd d.m.v. GvO’s, en deze zijn vooralsnog ook zeer goedkoop te verkrijgen.

Stap nu over naar een echt duurzame energieleverancier! 

Je kan de energievergelijker alleen gebruiken als je cookies hebt geaccepteerd.