19 april 2021

WISE doet mee met de klimaatwake

WISE sluit zich aan bij de actie van de klimaatwakers. Vanaf maandag 19 april tot aan het einde van de kabinetsformatie, zal er een aanhoudende wake zijn bij het Catshuis. Op maandag 10 mei heeft WISE een dag geadopteerd. Wij staan daar van 08:00 tot 20:00 om de nieuwe regering op te roepen de klimaat- en ecologische crisis ook echt als een crisis te behandelen en te doen wat nodig is. Kernenergie hoort daar niet bij.

Kernenergie is geen klimaatbeleid

De overheid moet alles op alles zetten om juist de komende jaren zo snel mogelijk en zo efficiënt mogelijk de uitstoot van CO2 te verlagen. Het is te duur en het duurt te lang om een kerncentrale te bouwen. Kernenergie is niet duurzaam en niet hernieuwbaar. Voor het afval, dat honderdduizenden jaren uit het milieu gehouden moet worden, is nog nergens ter wereld een definitieve oplossing.  We willen de klimaatcrisis afwenden om een schone en leefbare planeer achter te laten voor de volgende generaties. Het is dan ook heel onlogisch om dit probleem om te lossen door de volgende duizenden generaties op te zadelen met giftig radioactief afval.

Doe je met ons mee?

Je kunt je bij ons aansluiten op maandag 10 mei. Wij staan er van 08:00 tot 20:00. Je kunt aangeven wanneer jij langs wilt komen in het formulier hieronder. Kun je niet de 10e maar sluit je graag een andere dag aan? Dan kun je je aanmelden via de website van de Klimaatwakers.