13 oktober 2023

Kernenergie is geen klimaatbeleid

Met de verkiezingen in aantocht breken er spannende tijden aan. Nu kunnen we kiezen voor echt ambitieus klimaatbeleid. Daar horen nieuwe kerncentrales niet bij.

Helaas wordt kernenergie vaak gepresenteerd als dé oplossing voor de klimaatcrisis – lees hier waarom dat niet zo is. De komende regering staat voor een belangrijke keuze: doorgaan met investeren in de bodemloze geldput van kernenergie of kiezen voor klimaatrechtvaardigheid met betaalbare hernieuwbare energie voor iedereen?

Voor deze keuze staan we. Dat willen we duidelijk maken in de verkiezingen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Zo gaan we vanaf zondag 12 november op de klimaatmars een verkiezingskrant uitdelen. En ook online hebben we je hulp nodig. Help je ons mee? Dat kan op twee manieren:

  • Sponsor de klimaatkrant, zodat we er zoveel mogelijk kunnen maken.
  • je kunt meehelpen met de online-acties of de verspreiding van de kranten. Laat dan je gegevens achter via onderstaand formulier.

Kernenergie is geen klimaatbeleid, verkiezingen 2023

Ja, ik help graag mee(Vereist)
Wil je op de hoogte blijven van onze campagnes en de nieuwsbrief ontvangen?

Wil je de klimaatkrant online lezen? Dat kan hier: Klimaatkrant

PS: Wist je dat we voor de verkiezingen ook een ‘Eerste hulp bij Verkiezingen: kernenergie‘ hebben? Neem er eens een kijkje!