10 januari 2020

Het klimaat rond kernenergie

WISE is genoodzaakt een aantal klimaatgesprekken uit te stellen, vanwege het coronavirus. Wij hopen jullie op een later moment te ontmoeten. Blijf op de hoogte door je hieronder aan te melden. 

Steeds vaker wordt kernenergie genoemd als ‘de oplossing’ voor het klimaatprobleem. Enerzijds is dat begrijpelijk, immers, we moeten alles op alles zetten om de klimaatcrisis af te wenden. Echter, kernenergie biedt geen duurzame oplossing.Kernenergie is niet alleen schreeuwend duur, het is ook nog eens veel te langzaam om het klimaat te redden. Kernenergie heeft daarnaast nog een aantal onoverkomelijke andere problemen: radioactief afval, risico’s op zware ongelukken en proliferatie van kernwapens.

Om het klimaat te redden zijn er betere, sneller beschikbare en goedkopere duurzame alternatieven. Toch laait de discussie over kernenergie, met ogenschijnlijk mooie beloften, steeds weer op.

Vanaf half maart organiseren we daarom diverse bijeenkomsten in Amsterdam (11 maart), Utrecht (9 april), Middelburg (15 april), Rotterdam i.s.m. Rebel group (23 april) en Nijmegen i.s.m. Studentenvakbond AKKU en AGreen (n.b.t.). Jong en oud, iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van onze energievoorziening, is van harte welkom om mee te denken en mee te praten.

Programma
19:30 – Opening
19:40 – 19:55 Quiz
19:55 – 20:45 Presentatie WISE
20:45 – 21:30 Plenair gesprek
21:30 – 21:45 Afsluiting
21:45 – 22:15 Borrel

Meld je aan!

Wil je meehelpen of een avond organiseren bij jou in de stad? Laat het ons weten door te mailen naar kantoor@wisenederland.nl