You are here

ServiceHouse

Cijfer stroomranking

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. ServiceHouse wordt in 2018 beoordeeld en scoort een 6.

Beoordeling door de jaren:

2017 2018
5,6 6

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Voor de investeringen krijgt ServiceHouse het cijfer 10. Dit cijfer is voor 34% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 50% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 7,9. Dit cijfer is voor 17% bepalend voor de eindscore.

De score in het bedrijfsonderdeel inkoop zakt flink omdat de handelsmix - waar dit bedrijf sterk op leunt - slecht wordt gewaardeerd. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden.

Meer info

ServiceHouse is een onderneming die verschillende producten en diensten rond Energie en e-Mobiliteit aanbiedt. ServiceHouse faciliteert consumenten en bedrijven. ServiceHouse is vergunninghoudend energieleverancier en levert in Nederland opgewekte elektriciteit uit wind en zon en ook gas. ServiceHouse biedt ook energie aan via merken van derden zoals bijvoorbeeld Saman EnergiQ en de Windcentrale.

Stroometiket

Hieronder vindt u het actuele stroometiket van dit bedrijf.
Let op: Voor het duurzaamheidsgehalte van de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een beoordeling. Dit cijfer is slechts voor een klein deel bepalend voor de eindscore van onze duurzaamheidsranking. Voor energieleveranciers die veel (des)investeren in de energiemarkt is dit nog veel kleiner, soms maar 1%. Het stroometiket kan dus soms een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is.

Legenda