You are here

Energie VanOns

Rapportcijfers

Energie VanOns (voorheen Noordelijk Lokaal Duurzaam) werd in oktober 2017 op duurzaamheid beoordeeld met een 5,9. Dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2015 2016 2017
5,9 5,7 5,9

Uit het rapport

"Noordelijk Lokaal Duurzaam is een overkoepelende coöperatie van en voor lokale duurzame energiecoöperaties uit Friesland en Groningen. Het bedrijf investeert niet zelf in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaald door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ is voor 75% bepalend voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer wordt bepaald door het onderdeel ‘levering’.

  • 97% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,6.
  • Noordelijk Lokaal Duurzaam levert wel alleen duurzame stroom aan haar klanten en krijgt hiervoor de maximale score 10; de leveringsmix bestaat voor 79% uit wind en voor 29% uit zon.
  • Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden."

Meer info

Energie VanOns is een coöperatieve energieleverancier in 2014 opgericht om de duurzame ambities van lokale (burger-)initiatieven in het Noorden te ondersteunen en te versnellen. Er zijn in Friesland, Groningen en Drenthe meer dan 30 lokale initiatieven (o.a. Grunneger Power) die achter deze energieleverancier staan.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda