You are here

DVEP (De Vrije Energie Producent)

Cijfer stroomranking

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. In 2018 scoort DVEP een 2,9. Hiermee behoort dit bedrijf tot de grootste vervuilers onder de Nederlandse stroomleveranciers.

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 3. Dit cijfer is voor 74% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 2,9. Dit cijfer is voor 26% bepalend voor de eindscore.

De score in het bedrijfsonderdeel inkoop is doorslaggevend voor de eindscore van dit bedrijf. De Nederlandse handelsmix - waar dit bedrijf voor de inkoop sterk op leunt - wordt als niet duurzaam beoordeeld (zie rapport, puntentelling, Bijlage A).
Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf dus vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Meer info

De Vrije Energieproducent (DVEP) is een energiebedrijf dat allerlei energie gerelateerde diensten voor de zakelijke sector aanbiedt. Het bedrijf is onderdeel van de UGI Corporation. Voor levering van stroom en gas aan particulieren heeft DVEP een dochterbedrijf genaamd Qwint.

Het Stroometiket

Let op: Voor de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een 2.9 als beoordeling. Dit cijfer is voor slechts 26% bepalend voor de eindscore. Het stroometiket geeft dus soms een vertekend beeld van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is en hoe zij scoren op onze duurzaamheidsranking: een 2.9

Legenda