You are here

DVEP (De Vrije Energie Producent)

Cijfer stroomranking

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. In 2018 scoort DVEP een 2,9. Hiermee behoort dit bedrijf tot de grootste vervuilers onder de Nederlandse stroomleveranciers.

2018 2019
2,9 3,5

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 3.6 Dit cijfer is voor 75% bepalend voor de eindscore. Ten opzichte van 2018 stijgt dit deelcijfer met 0,6 punten.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 3,0. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore.

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energ

Meer info

De Vrije Energieproducent (DVEP) is een energiebedrijf dat allerlei energie gerelateerde diensten voor de zakelijke sector aanbiedt. Het bedrijf is onderdeel van de UGI Corporation. Voor levering van stroom en gas aan particulieren heeft DVEP een dochterbedrijf genaamd Qwint.

Het Stroometiket

Let op: Voor de geleverde stroom (wat op het stroometiket  en de grafiek hieronder te zien is) krijgt de leverancier een 3 als beoordeling. Dit cijfer is voor slechts 25% bepalend voor de eindscore.

Legenda