6 juni 2023

Fietstocht in Borsele; geen nieuwe kerncentrales

Minister Jetten werkt hard aan zijn plan om twee nieuwe kerncentrales in Zeeland te bouwen. Hoog tijd voor protest. Laat zien dat Zeeland de kerncentrales niet wil!  Op zaterdag 1 juli houden we samen met Borsele tot de Kern en Stroom naar de Toekomst een fietstocht in gemeente Borsele en omgeving. We sluiten af op de dijk bij de kerncentrale met een manifestatie.
Tijdens de fietstocht op deze zaterdag willen we de aandacht vestigen op het prachtige Zeeuwse landschap. We organiseren  het fietsprotest samen met twee Zeeuwse organisaties, Stroom naar de Toekomst en Borsele tot de Kern. Op diverse plekken laten we de schoonheid en de geschiedenis van het landschap zien. Het moet een fietstocht worden voor het hele gezin, jong en oud.
Bekijk hier een kaartje en een omschrijving van de route:

Wanneer

Het Fietsprotest start zaterdagmiddag 1 juli tussen 11.00 en 12.00. De route is ongeveer 40 km en staat hierboven in zowel een kaartje als een beschrijving. Je kunt vertrekken wanneer je wilt, je fietst de route op eigen gelegenheid. Wil je met een groep fietsen, zorg dan dat je er 11.30 bent. Tussendoor zijn er enkele stop-punten waar we een interessant verhaal of geschiedenis zullen vertellen.

Manifestatie

Om 16.00 sluiten we de fietstocht af met een korte manifestatie tegen de komst van twee nieuwe kerncentrales op de dijk bij de kerncentrale. Er zijn enkele sprekers en de  Zeeuwse zanger Broeder Dieleman verzorgt de muziek.
Kun of wil  je alleen naar de manifestatie komen, er vertrekt een groep fietsers vanaf de voorzijde van Station Middelburg om 15.00 .
Meld je aan via onderstaand formulier, dan houden we je op de hoogte:

Borssele 2 en 3, doch 't nie, fietsprotest zaterdag 1 juli

Fietsprotest zaterdag 1 juli Borsele