om | nieuwe energie

Rapportcijfers

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. Om | nieuwe energie werd in 2021 op duurzaamheid beoordeeld met een 10. Hiermee behoort het bedrijf tot de meest duurzame energieleveranciers van Nederland. 

2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
10 10 10 10 10 10 10

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers: Uit het rapport

Meer info

om | nieuwe energie is een overkoepelende coöpera­tie van en voor lokale duurzame energiecoöperaties. Het bedrijf verkoopt stroom voor en door tientallen aangesloten lokale energiecoöperaties zoals bijvoorbeeld Texel Energie, Amsterdam Energie, Tegenstroom en Peel Energie. 

Om is sinds 2017 de nieuwe naam van de Duurzame Energie Unie. Het is een ‘shared service centre’ dat in 2014 werd opgericht om de duurzame ambities van lokale duurzame (burger-)initiatieven te ondersteunen en te versnellen. De initiatiefnemers waren Texel Energie, Windunie en Stichting Urgenda. om is een coöperatie die andere aangesloten organisaties bij allerlei zaken helpt. Zo kan om bijvoorbeeld ook als energieleverancier fungeren voor de aangesloten leden. Gas en stroom kun je als klant afnemen via deze leden van om, o.a. Amsterdam Energie, Texel Energie en Windunie. Het lokale initiatief is ook het aanspreekpunt bij jou in de buurt. Door energie bij een lokaal bedrijf af te nemen steun je lokale duurzame energie opwekking en blijft jouw geld in de regio. De stroom die via om wordt geleverd is voor 100 % afkomstig uit Nederland.