Allure Energie

Faillissement

Allure is sinds december 2021 failliet. 

Rapportcijfers 

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. De consumententak van Allure Energie werd in 2020 op duurzaamheid beoordeeld met een 3,0; Allure Energie hoort hiermee bij de minst duurzame energiebedrijven van Nederland. 

Dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers: 

2019  2020
3,3  3,0

Uit het rapport 

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:
• Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 75% bepalend voor de eindscore. 100% van de inkoop bestond uit Nederlandse handelsmix.
• Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 3,7. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore. Dit cijfer is iets later dan vorig jaar omdat de levering vooral bestond uit buitenlandse waterkracht GvO’s.

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Stap nu over naar een echt duurzame energieleverancier!