EnergieFlex

Rapportcijfers Duurzaamheid

Elk jaar onderzoekt WISE de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers. EnergieFlex wordt in 2017 beoordeeld met een 5,5 en in 2016 op duurzaamheid beoordeeld met een 5,4. Sinds 2018 is Energiebedrijf Energieflex failliet. Organisatie Follow the Money deed onderzoek naar de zaken rondom het faillissement Follow the Money deed onderzoek naar de zaken rondom het faillissement.

Uit het rapport

Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaalt door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ is voor 75% bepalend is voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer wordt bepaald door het onderdeel ‘levering’. 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3. De leveringsmix van dit bedrijf is verbeterd, Energieflex leverde in 2016 energie uit zon (33%), wind (33%) en waterkracht (33%) en krijgt hiervoor een 9,3. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. 

Meer info

In juni 2014 startte EnergieFlex, het eerste bedrijf dat in Nederland ‘prepaid energie’ aanbiedt. EnergieFlex richt zich voornamelijk op gezinnen die financieel minder draagkrachtig zijn, studenten, expats en mensen die hun energieverbruik beter willen monitoren. Ook klanten die bij andere energieleveranciers zijn afgesloten, kunnen kiezen voor prepaid-energie en dus vooraf bepalen voor welk bedrag zij energie willen verbruiken. Het werkt zoals bij een prepaid telefoonabonnement: als het tegoed op is, stuurt EnergieFlex SMS’jes en e-mails om de klant erop te wijzen dat hij zijn tegoed moet opwaarderen. Tijdelijk rood staan mag, maar na 30 dagen kan de energie worden afgesloten. 

Stap nu over naar een echt duurzame energieleverancier!

Je kan de energievergelijker alleen gebruiken als je cookies hebt geaccepteerd.