Endesa (zakelijk)

Cijfer stroomranking

Elk jaar onderzoekt WISE de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers. Endesa wordt in 2019 voor het eerst beoordeeld en scoort een 4,9.  

2018  2019 
5  4,9 

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers: 

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen 

Meer info

Endesa Energía opende haar deuren in Nederland in 2007 en levert gas, elektriciteit en energie-gerelateerde diensten aan grootzakelijke klanten. Vanaf 2009 maakt Endesa deel uit van de Groep Enel, het grootste elektriciteitsbedrijf van Italië en per geïnstalleerde capaciteit het tweede nutsbedrijf in Europa. Enel is een actief geïntegreerde exploitant in de elektriciteits- en gassector, die werkzaam is in 32 landen over de hele wereld. Het bedrijf heeft 95GW netto geïnstalleerde capaciteit en verkoopt gas en elektriciteit aan ongeveer 61 miljoen cliënten. 

Stap nu over naar een echt duurzame energieleverancier!

Je kan de energievergelijker alleen gebruiken als je cookies hebt geaccepteerd.