DGB Energie

Rapportcijfer

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. De Groene Belangenbehartiger (DGB) wordt in 2019 op duurzaamheid beoordeeld met een 3,2 en hoort hiermee bij de minst duurzame stroomleveranciers in Nederland. 

2017  2018  2019 
4,6  3,2  3,2 

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers: 

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektrici­teit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind­ en zonne­energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen. 

Meer info

DGB ziet zichzelf als een dienstverlenend bedrijf voor de agrarische sector. In 2006 is het bedrijf gestart met de naam  ‘De Groene Belangenbehartiger’, vandaar de afkorting DGB. 

Stroometiket

Let op: Voor de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een 4.9 als beoordeling. Dit cijfer is voor slechts 25% bepalend voor de eindscore. Het stroometiket kan dus een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is en hoe zij scoren op onze duurzaamheidsranking: een 3.2.

Stap nu over naar een echt duurzame energieleverancier!

 

Je kan de energievergelijker alleen gebruiken als je cookies hebt geaccepteerd.