You are here

Dijkhoff op jubileumcongres WISE?

Submitted by Beheerder on Tue, 06/11/2018 - 12:42

En daar zijn ze weer; de nieuw te bouwen kerncentrales. Leuk dat er veel aandacht is voor het onderwerp. Laten wij nou net op 16 november ('Het klimaat rond kernenergie') een groot evenement organiseren om alles (nou ja, bijna alles) nog eens op een rijtje te zetten. En oja, het programma is al vol maar we hebben wel Dijkhoff uitgenodigd om te komen vertellen over zijn plannen. 

WISE onderzocht in het jubileumjaar 2018 of het tijd is voor een nieuwe kijk op kernenergie. Oude argumenten werden getoetst aan de nieuwe realiteit. De overkoepelende vraag washierbij: “Hebben we kernenergie nodig om klimaatverandering tegen te gaan?”. WISE nam de oude argumenten van de antikernenergiebeweging onder de loep en onderzocht of deze nog voldoen om de nieuwe vragen te beantwoorden. Dit leidde tot dit dossier met achtergrondinformatie over kernenergie en klimaat. Regelmatig wordt WISE door journalisten, geïnteresseerden en mensen uit de eigen achterban
gevraagd om stelling te nemen ten opzichte van een aantal kritische vragen die van belang zijn voor de energietransitie. Vragen zoals bijvoorbeeld:
• Zijn de klimaatdoelen van Parijs te halen zonder kernenergie, met alleen zon en wind?
• Hebben we kernenergie in een CO2-arm energiesysteem niet nodig om de leveringszekerheid te garanderen?
• Zijn kolencentrales niet erger dan kerncentrales?
• Worden de gevaren van kernenergie niet overdreven?
• Als nieuwe kernreactoren inherent veilig worden, is het dan niet slim om die technologie te omarmen?

Komt u ook op 16 november? U moet zich wel even opgeven. Dat kan hier.