You are here

WISE 40 jaar

WISE werd in 1978 in Paradiso (beroemde poptempel in Amsterdam) opgericht tijdens een vergadering van tientallen antikernenergie activisten uit de hele wereld. 

Komt u ook op 16 november naar het WISE 40 jubileum & congres "Het klimaat rond kernenergie''? U kunt zich hier aanmelden. In Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) vieren we ons 40-jarig bestaan met een mooi inhoudelijk EN feestelijk programma. WISE kan haar werk doen dankzij donateurs, burgers die bijvoorbeeld elke maand wat geld geven. Die mensen willen we met name uitnodigen om bij het jubileum aanwezig te zijn, ze krijgen dan ook een voorkeursbehandeling bij het aanmelden. Het precieze programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

 

We vragen onze donateurs en alle andere supporters ook om een extra jubileum-gift. De extra giften worden gebruikt voor de volgende twee activiteiten:

CampagneT2/D3 dicht

Bij WISE werkt Kim van Sparrentak aan deze campagne. België heeft officieel gekozen voor een ‘kernuitstap’ per 2025; dan moeten alle 7 Belgische kerncentrales gesloten zijn. Maar er zijn sterke krachten aan het werk om dat weer uit te stellen. Wij maken ons extra zorgen over de veiligheid van de zogenaamde scheurtjescentrales, Tihange 2 en Doel 3. Die moeten wat ons betreft nu meteen dicht. Volgend jaar zijn er landelijke verkiezingen in België. Samen met groepen in België willen we in de aanloop naar die verkiezingen een krachtig geluid laten horen; ook België moet kiezen voor de toekomst en afscheid nemen van kernenergie. Met elke extra euro kunnen we Kim’s campagne krachtiger maken. En ja inderdaad, onze ’eigen’ kerncentrale in Borssele moet ook dicht. Die nemen we dus gelijk even mee.

Don’t Nuke the Climate

In december komt de hele wereld weer bij elkaar om verder te praten over het historische klimaatakkoord van Parijs. Onder leiding van de Verenigde Naties en gastland Polen gaan honderden diplomaten, ambtenaren en politici proberen afspraken te maken om de wereld te behoeden voor desastreuze klimaatverandering. Daaromheen verzamelen zich duizenden activisten, lobbyisten, journalisten en milieuorganisaties. En ook de ‘Ecomodernisten’ en andere pleitbezorgers van meer kernenergie zijn massaal aanwezig; ze proberen de VN  er van te overtuigend dat er publiek geld (subsidie) ingezet moet worden om kernenergie een rol te late spelen in het tegengaan van klimaatverandering. Wij zijn er ook, met onze coalitie ‘Don’t Nuke the Climate’. Met ludieke acties, informatie- en lobbyactiviteiten. We werken samen met groepen uit Polen, Amerika, Zuid-Afrika, Duitsland, Australië, Engeland, Zweden en Oostenrijk. En ja, alle Europeanen gaan met de trein.

Helpt u mee? dat kan via onze donatiepagina