You are here

Whitepaper: energie vergelijken 2017

Rapport "Energie vergelijken 2017 - online energievergelijkers en duurzaamheid"

WISE, februari 2017

Online energievergelijkers spelen een steeds belangrijkere rol voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe energieleverancier. Er zijn ook steeds meer van dit soort websites. Maar welke zijn nou betrouwbaar als het gaat om de keus voor een duurzame energieleverancier?

WISE beoordeelt in deze studie 80 online energievergelijkers op drie criteria:
  1. Kan met behulp van de groene filters die de meeste vergelijkingssites aanbieden een keuze voor een écht duurzaam energiebedrijf gemaakt worden?
  2. Biedt de vergelijkingssite een service voor mensen die zelf stroom produceren? En wordt het terugleveren van stroom correct in de vergelijking verwerkt?
  3. Worden correcte standaard verbruikcijfers (vooraf ingevulde geschatte cijfers over gas- en stroomverbruik) gehanteerd?
En we konden het niet laten om toch ook een uitspraak over prijzen te doen: is men via een energievergelijker eigenlijk goedkoper uit?

Even uw e-mailadres invullen

Hieronder kunt u het rapport 'energie vergelijken 2017 - online energievergelijkers en duurzaamheid' aanvragen. Vul uw gegevens in, dan komt u direct op een pagina met een link naar het rapport. Door de download gaat u ermee akkoord dat uw gegevens opgeslagen worden in de database van WISE en u benaderd kunt worden door ons. Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met uw gegevens.