You are here

Vertrek Peer de Rijk

In januari 2019 maakte de directeur van WISE zijn vertrek bekend. Hieronder de brief die hij aan de donateurs van WISE heeft gestuurd. 

Amsterdam, 10 januari 2019,

Beste donateur van WISE,

Voordat we het officieel naar buiten brengen via de reguliere nieuwsbrief en de website toch even apart een brief aan jullie – de mensen die het werk van WISE mogelijk maken

Ik neem afscheid van WISE.

In december jl. vierden we hier op kantoor nog mijn 20-jarig jubileum bij WISE EN het feit dat ik al me 35 jaar met de discussie over kernenergie bemoei. Ik heb 20 jaar met ongelooflijk veel plezier bij WISE gewerkt en de organisatie aardig op de kaart gezet. Het was dan ook echt een lastige beslissing, zeker in een tijd waarin kernenergie ook in Nederland weer volop in discussie is. Toch is het tijd om wat anders te gaan doen.

De discussie over kernenergie en de (on)mogelijke rol daarvan in de energietransitie blijft actueel en fascinerend en WISE speelt in die discussie een toonaangevende, noodzakelijke en waardevolle rol. Vanaf de dag dat ik er niet meer werk word ik dan ook direct ‘donateur voor het leven’.

Maar de organisatie verdient een nieuwe directeur die er weer voor meer dan 110% voor gaat – en ik merkte in het laatste jaar dat ik soms op 100% bleef steken.

Wat ik ga doen? Geen idee nog….  Ik heb erg veel zin in nieuwe uitdagingen, voer daarover wat gesprekken maar ik heb nog geen andere baan.

Ik blijf tot uiterlijk eind april bij WISE. Als ik wat moois tegenkom kan ik eerder weg maar ik wil de boel ook goed overdragen en achterlaten. De staf en het bestuur van WISE denken ondertussen intensief na over de beste manier om een nieuwe frontman- of vrouw te vinden. Ideeën en adviezen hierover zijn altijd welkom.

Ondertussen gaan onze acties, campagnes en activiteiten natuurlijk gewoon door. Ik ga er van uit dat u/je WISE blijft steunen; het werk is nog lang niet af. Een wereld zonder kernenergie is noodzakelijk en mogelijk. Schone, veilige, betaalbare en eindeloze energie, nu en later, voor iedereen is het ideaal. WISE blijft zich hier keihard voor inzetten.

Ik wil u/je uit de grond van mijn hart bedanken voor alle steun en betrokkenheid door de jaren heen. WISE is en blijft een bijzondere organisatie die een unieke rol vervult in de (inter)nationale discussie over de zo noodzakelijke energietransitie. Dat kan alleen dankzij het feit dat er zo’n 1200 donateurs zijn die dit werk steunen.

Wat ik ook ga doen; ik zie er naar uit u/je weer spoedig tegen te komen. Eventuele reacties graag naar peer@wisenederland.nl 

Met een weemoedige en hartelijke groet,

Peer de Rijk

Ps; Mijn belofte om een groot feest te organiseren als de kerncentrale Borssele eerder dan gepland gesloten wordt blijft staan. En ik blijf de discussie over kernenergie hoe dan ook volgen, aan acties tegen kernenergie zal ik altijd blijven meedoen.