You are here

Ook in België groene stroom niet duurder en moeilijker

Submitted by Beheerder on Fri, 02/10/2009 - 09:27

"Overstappen op groene stroom is niet moeilijk, en het is niet duurder". Wij roepen het al jaren, maar het lijkt nog niet tot iedereen door te dringen. Nu lijkt ook in België dezelfde boodschap afgegeven te worden.

"Groene stroom is niet duurder, en overschakelen zorgt niet voor extra papierwerk of een administratieve rompslomp. Het enige wat men moet doen is een nieuwe leverancier kiezen en met hem een contract ondertekenen. De nieuwe leverancier zorgt voor de rest. Een groene stroomleverancier, kan een Limburgs gezin al snel een paar honderd euro’s per jaar opleveren," schrijft Bond Beter Leefmilieu, een koepel van milieuverenigingen in Vlaanderen.

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in Vlaanderen koos slechts een klein percentage van de huishoudens voor groene stroom. Onwetendheid en vooroordelen worden hiervoor als oorzaak aangeduid. Nu wil Bond Beter Leefmilieu de mensen gaan stimuleren over te stappen naar groene stroom door hen punten voor hun 'e-portemonnee' te geven. De 'e-portemonnee' is een campagne van Bond Beter Leefmilieu, waarbij duurzame en milieuvriendelijke acties beloond worden met punten, die vervolgens besteed kunnen worden aan duurzame zaken zoals oplaadbare batterijen. Gezinnen die overstappen op groene stroom verdienen daarmee 5000 punten.

Vooralsnog heeft slechts 1 op 30 huishoudens in Vlaanderen groene stroom.

Meer informatie: http://bondbeterleefmilieu.be/page.php/15/show/604