You are here

NUON moet groener

Submitted by Beheerder on Tue, 08/09/2009 - 16:49

Om de Dag van de Duurzaamheid op 09-09-09 nog eens extra te benadrukken, hebben WISE en Treemagotchi op 8 september 1200 brieven van klanten aan NUON overhandigd. In die brieven vragen de klanten het bedrijf meer te investeren in de productie van groene stroom.

Via treemagotchi.nl, een site die mensen in staat stelt hun groene ideeën en voornemens om te zetten in daden, zijn mensen gevraagd het stroometiket van hun huidige energieleverancier eens te bekijken. Naar aanleiding hiervan hebben 1200 klanten van NUON een brief aan hun leverancier geschreven. Deze brieven zijn ingezameld door Treemagotchi en zijn samen met WISE op ludieke wijze gepresenteerd aan NUON.

Om half twaalf ’s ochtends kwam een vijftal mensen van WISE en Treemagotchi met een zes meter lang spandoek, met daarop de leus ‘NUON moet groener, kijk op www.groenestroomjagraag.nl’, een groot groen cadeau afleveren bij de vestiging van NUON aan de Spaklerweg in Amsterdam. Gehuld in pakken die wind, zon, schone biomassa en water symboliseren overhandigden de vier actievoerders het groene pakket aan Øystein Løseth, de voorzitter van de raad van bestuur van NUON. Een grote groene strik sierde het pakket, want ‘stroom met een groene strik is nog geen groene stroom’, zoals de Volkskrant eerder dit jaar berichtte. Ietwat afzijdig van de vier ‘groene stroom’ mensen stond de vijfde persoon gekleed in een zwarte overal bedrukt met kernenergietekens en een gasmasker voor zijn gezicht. Hij hield zich bewust afwezig, want kernenergie maakt geen deel uit van groene stroom.


Op het groene gras van NUON


Het pakket met groene strik voor het kantoor van NUON


'Windenergie' draagt de brieven over aan Løseth,

____________________________________________________________________________

Dit zijn enkele lage-resolutie afbeeldingen. Van de actie zijn meerdere hoge-kwaliteitsfoto's beschikbaar.

Voor meer informatie: Kim Hagen 020-6126368, of wisegreen@antenna.nl