You are here

Thema-avonden: Het klimaat rond kernenergie

Submitted by Webredacteur on Fri, 24/01/2020 - 15:22

Steeds vaker wordt kernenergie genoemd als 'de oplossing' voor het klimaatprobleem. Enerzijds is dat begrijpelijk, immers, we moeten alles op alles zetten om de klimaatcrisis af te wenden. Echter, kernenergie is wat ons betreft juist een afleiding van echte duurzame oplossingen. We gaan graag met jullie in gesprek over de energietransitie en waarom kernenergie hier volgens ons geen rol in kan spelen. 

Kernenergie is te duur, traag en vies om een serieuze rol te spelen in de energievoorziening van de toekomst. Al het geld dat wordt besteed aan dure en gevaarlijke kernenergie wordt niet besteed aan duurzame alternatieven. Om het klimaat te redden zijn er betere, sneller beschikbare en goedkopere duurzame alternatieven. Toch laait de discussie over kernenergie, met ogenschijnlijk mooie beloften, steeds weer op.

Er ligt een taak voor WISE om haar meer dan 40 jaar kennis en ervaring actief te delen. Vanaf half maart organiseren we daarom diverse bijeenkomsten door het land heen, te beginnen in Amsterdam. Jong en oud, iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van onze energievoorziening, is van harte welkom om mee te denken en mee te praten.

Wil je meehelpen of een avond organiseren bij jou in de stad? Laat het ons weten door te mailen naar kantoor@wisenederland.nl

Meld je hieronder aan voor onze bijeenkomsten: