You are here

Ook Nederlanders zeggen: DOEL: nucleair NEE

Submitted by Beheerder on Thu, 03/03/2016 - 14:21

Op 12 maart wordt er in Antwerpen gedemonstreerd tegen het langer openhouden van Belgische kerncentrales, met de nadruk op de vier centrales in Doel. De Zeeuwse en Brabantse Milieufederatie, Benegora en WISE ondersteunen de demonstratie die door de Antwerpse 11 maart­beweging, Greenpeace, Climaxi, Ecokot, WISE, Nucleaire Stop Kernenergie, Bond Beter Leefmilieu, Geneeskunde voor het Volk, Vrede, Curieus, Groen­Antwerpen, PvdA­Antwerpen en sp.a­Antwerpen wordt georganiseerd, door zelf ook naar Antwerpen af te reizen om mee te doen.

Er worden bussen geregeld uit Amsterdam, Zeeland en Brabant.

  • De bus uit Amsterdam vertrekt om 10:30 uur en wordt georganiseerd door ons. Geef je op per email of telefoon: 020 6126368.
  • De bus uit Zeeland vertrekt om 12:00 uur uit Middelburg en maakt een tussenstop in Terneuzen. Deze bus wordt georganiseerd door de Zeeuwse Milieufederatie.
  • Uit Brabant vertrekt een bus van de Brabantse Milieufederatie.

We verzamelen om 14:00 uur op de Leopold De Waelplaats in Antwerpen in witte pakken (of eventueel andere witte kledij), en wandelen onder begeleiding van treurige muziek naar de Groenplaats. Daar tonen we het alternatief: kleurrijke kleding, live muziek en animatie doen de sfeer omkantelen. Een alternatief is mogelijk! We trekken de witte pakken uit en tonen de diversiteit van mensen, kleuren en alternatieven!

Mocht je met vanuit Amsterdam meereizen dan kun je een wit pak krijgen van WISE. 

Hier kunt u meer lezen over de demonstratie. Tijdens de manifestatie staan we ook stil bij de ramp in Fukushima, dan vijf jaar geleden.