You are here

Informatieavond Kerncentrales Doel en Borssele - Goes

18-02

De kerncentrales in Doel (België) zijn de afgelopen maanden vaak in het nieuws gekomen vanwege problemen en incidenten. Scheuren in het reactorvat, explosies, lekkages, sabotage en veel vaker dan gemiddeld een noodstop. De kerncentrales zijn oud en zouden eigenlijk al eerder definitief worden gesloten. De Belgische regering heeft echter besloten de levensduur van de kerncentrales te verlengen tot 2025. Nederlandse burgers hebben daar – terwijl dat volgens internationale verdragen wel moet – geen invloed op gehad. In Brabant hebben verschillende gemeenteraden zich hier nadrukkelijk kritisch over uitgelaten. Sommigen gaan de Belgen zelfs juridisch aansprakelijk stellen. De Nederlandse veiligheidsdiensten maken zich geen zorgen en zeggen voorbereid te zijn op eventuele calamiteiten.

Ook over onze ‘eigen’ kerncentrale, Borssele, valt het één en ander te zeggen. Hier zijn ook relatief veel incidenten, onzekerheid over de toekomst en de veiligheid. Zo kunnen we nog steeds niet uitsluiten of er ook in het reactorvat van Borssele scheuren zitten.

Op 16 februari praten de Belgische en Nederlandse toezichthouders en de veiligheidsregio met de bestuurders van Zeeland. Deze bijeenkomst is achter gesloten deuren. Tijd voor een openbaar gesprek!

De Zeeuwse en Brabantse Milieufederaties en WISE nodigen u uit voor een informatiebijeenkomst over de kerncentrales in Doel en Borssele. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over de stand van zaken en is er ruimte voor vragen en discussie.
Het programma volgt spoedig!

 

De informatiebijeenkomst is voor alle geïnteresseerden gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht. Dat kan vanaf volgende week via de website van ZMF. 
Datum: donderdag 18 februari, 2016
Tijd: 19.30-22.00 uur.
Locatie: Hotel Terminus, Stationsplein 1, 4461 HP Goes.
Informatie: info@wisenederland.nl of 020-6126368