You are here

WISE overstapadvies

Drie redenen om over te stappen op groene stroom

  1. Overstappen op groene stroom is heel effectief: als je overstapt van grijze stroom van een grijze leverancier als Nuon of Essent naar echt groene stroom & gas van een goede leverancier bespaar je tot 4 ton CO2. Zo lever je een belangrijke bijdrage om klimaatverandering tegen te gaan.
  2. Je betaalt je energierekening voortaan bij een bedrijf dat meehelpt om Nederland te verduurzamen. Als steeds meer mensen overstappen naar een écht duurzame energieleverancier, winnen deze bedrijven aan slagkracht.
  3. Iedereen kan het doen, ook mensen met een klein portemonnee hebben tenslotte een stroomleverancier. 

Ga naar de WISE groene energie vergelijker, vergelijk prijzen en stap direct over!

Waar kan ik écht groene stroom krijgen?

Wij doen samen met andere organisaties jaarlijks uitgebreid onderzoek naar de duurzaamheid van de stroomleveranciers. Hieruit resulteert een ranking. In de top van deze ranking vind je de duurzame voorlopers. Vier daarvan bevelen we graag aan:

                  

Waarom beveelt WISE deze bedrijven aan?

Greenchoice, Qurrent, Huismerk Energie en Pure Energie horen bij de groenste stroomleveranciers van Nederland, dat blijkt uit onderzoek. Ze verkopen uitsluitend groene stroom en hebben gegarandeerd niets te maken met energie uit kolen, gas en uranium. Op grond daarvan zijn ze ook partner van WISE. We kijken elk jaar heel kritisch naar de energiemarkt en nodigen de meest duurzame partijen uit om partner van onze campagne "Groene stroom? Ja graag!" te worden. Ze steunen ons werk en daarom helpen we ze ook graag aan nieuwe klanten.