You are here

WISE kijkt na!

Submitted by Beheerder on Wed, 27/11/2019 - 12:08

Veel stroomleveranciers doen zich groener voor dan dat ze zijn. Het is als kritische consument bijna niet te doen om erachter te komen welke leveranciers echt duurzaam zijn en wie niet. Het systeem achter de certificaten is erg ingewikkeld en leveranciers besteden een fortuin aan marketingcampagnes om groen over te komen. 

In november kwam ons jaarlijkse Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers weer uit. We laten daarmee zien wie de groene voorlopers zijn en wie de fossiele achterblijvers. Als je de verkoopverhaaltjes en reclame-uitingen van leveranciers bekijkt denk je echter dat iedereen alleen nog maar groene stroom verkoopt. Hoe zit dit echt? En wie doet er het meest zijn best om te verhullen hoe grijs ze zijn? WISE wil dit in kaart brengen door reclame-uitingen te verzamelen en dit te vergelijken met de ranking-score van het onderzoek 2019.

Help je mee?

Heb jij ook iets voorbij zien komen van een stroomleverancier dat je gecheckt wilt hebben, stuur het dan naar on toe via kantoor@wisenederland.nl of tag ons op sociale media. WISE checkt 't!

Kijk hier welke leveranciers al zijn nagekeken!