You are here

Nieuw: een volledig groene energievergelijker!

Submitted by Beheerder on Mon, 13/04/2015 - 14:48

In Nederland stappen jaarlijks twee miljoen mensen over naar de andere energieleverancier. Dit gebeurt grotendeels via één van de 46 (!) online energievergelijkers die milieuorganisatie WISE tijdens een recent onderzoek telde. Ondanks dit bizar grote aantal kwamen de onderzoekers geen vergelijkingssite tegen die consequent selecteert op duurzaamheid en alle fossiele- en kernenergieleveranciers buiten de deur houdt. Reden voor WISE om deze te ontwikkelen en te lanceren.

Markus Schmid, campagneleider groene stroom bij WISE: “nu kan iedereen met een gerust hart overstappen, we bieden alleen maar de keus tussen volledig groene energiebedrijven. Als je stroom en gas afneemt bij één van hen spaar je als gemiddeld huishouden jaarlijks tot 4000 kilo CO2 uit.”

Op basis van jaarlijks onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse energieleveranciers  heeft WISE de meest duurzame bedrijven geselecteerd voor deelname aan de vergelijkings- en overstapservice. Bedrijven als Greenchoice, Qurrent, Huismerk Energie en Pure Energie worden in de module op basis van hun prijsaanbod op volgorde gezet. Die aanbiedingen kunnen dus ook elke maand anders zijn, dat bepalen de energiebedrijven die aan de module meedoen zelf.  Zo krijgt de consument, naast het groenste aanbod, ook altijd de beste prijs.

Peer de Rijk, directeur van WISE: “dit is echt een doorbraak. Wij stimuleren consumenten al jaren om bewust te kiezen voor groene stroom bij een groen bedrijf. Met deze overstapsite wordt dat heel makkelijk gemaakt.” En wat blijkt? Groene stroom van een goed bedrijf is niet eens duurder dan een grijs of groen product van een grijze aanbieder.

2015 moet het klimaatjaar worden. In Parijs wordt er in december een poging gedaan een nieuw wereldomvattend klimaatverdrag te sluiten. Dat is hard nodig. Maar we hoeven niet alleen maar te wachten op wat de onderhandelaars voor elkaar krijgen, wij gaan vast aan de slag. Consumenten en bedrijven kunnen een belangrijke bijdrage leveren: iedereen die overstapt verlaagt de uitstoot van CO2 substantieel.