You are here

Robin Energie

Rapportcijfer

Robin Energie werd in oktober 2017 op duurzaamheid beoordeeld met een 4,1 en hoort bij de meest vervuilende energiebedrijven van Nederland.

Dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2016 2017
4,3 4,1

Uit het rapport

"Dit bedrijf investeert niet in productie-installaties en produceert zelf ook geen stroom. De score wordt daarom bepaald door de prestaties in de bedrijfsonderdelen inkoop en levering. De score in het onderdeel ‘inkoop’ is voor 75% bepalend voor het eindcijfer. De resterende 25% van het eindcijfer wordt bepaald door het onderdeel ‘levering’.

  • 100% van de inkoop van deze energieleverancier betreft relatief slecht beoordeelde handelsmix. Daarom scoort het bedrijf hier een 4,3.
  • De levering is ook weinig duurzaam en betreft voor 51% gas. De score in dit onderdeel is 3,6.

Een betere score in dit onderzoek kan deze stroomleverancier verkrijgen door wind en zon direct bij de producenten (bij de bron) in te kopen in plaats van grijze handelsmix. Verder zou de score ook verbeterd kunnen worden door meer groene stroom in de leveringsmix op te nemen."

Stroometiket

Het bedrijf verkoopt uitsluitend grijze stroom. Desondanks maakt het bedrijf op de eigen website volop reclame met 'fatsoenlijke' energie. WISE raadt iedereen aan om snel over te stappen naar een écht groene stroomleverancier.

Hieronder vind je het stroometiket van Robin Energie.

Legenda