You are here

Qwint

Rapportcijfer

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. Qwint wordt in 2018 beoordeeld met een 8,4 en hoort dus bij de voorlopers op het gebied van duurzaamheid.

2016 2017 2018
4,3 4,6 8,4


Uit het rapport

De score van Quint ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 10. Dit cijfer is voor 78% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 2,4. Dit cijfer is voor 22% bepalend voor de eindscore.

Qwint koopt veel windenergie in via PPA’s, echter zonder de bijbehorende GvO’s. De stroom wordt aan klanten geleverd als grijze marktmix.
Om een nog betere score te halen zou Qwint haar leveringsbeleid moeten aanpassen. In plaats van grijze stroom zou groene stroom uit Nederlandse wind en zon moeten worden geleverd.

Meer info

Quint is een dochterbedrijf en de consumententak van DVEP, een energiebedrijf (producent en leverancier) uit Hengelo. In 2018 scoort DVEP een 2,9. Hiermee behoort dit bedrijf tot de grootste vervuilers onder de Nederlandse stroomleveranciers.

Stroometiket

Let op: Voor de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een 2.4 als beoordeling. Dit cijfer is voor slechts 22% bepalend voor de eindscore. Het stroometiket kan dus soms een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is en hoe zij scoren op onze duurzaamheidsranking: een 8.4
Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda