You are here

Oxxio

Rapportcijfers

Oxxio werd in oktober 2018 op duurzaamheid beoordeeld met een 4,8. Dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
4,5 4,6 4,6 4,5 4,3 6,1 4,8

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:
• Oxxio wordt beoordeeld aan de hand van het investeringscijfer van moederconcern Eneco en scoort op dit bedrijfsonderdeel een 6,3. Dit cijfer is voor 33% bepalend voor de eindscore.
• Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 50% bepalend voor de eindscore.
• Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 8,4. Dit cijfer is voor 17% bepalend voor de eindscore.

De score in het bedrijfsonderdeel inkoop zakt flink omdat de handelsmix - waar dit bedrijf sterk op
leunt - slecht wordt gewaardeerd. Oxxio wordt mede beoordeeld aan de hand van het investeringscijfer van moederconcern Eneco.
Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden.

Meer info

Oxxio is sinds 2011 eigendom van Eneco. De inkoop van elektriciteit van Oxxio is rechtstreeks gerelateerd aan het inkoopbeleid van Eneco.

Stroometiket

Hier vindt u het stroometiket van Oxxio. Het bedrijf vergroende haar stroom tot 2015 vooral middels import van Garanties van Oorsprong afkomstig van (Noorse) waterkrachtcentrales - sjoemelstroom dus. In 2016 is dat beleid gewijzigd en is Oxxio (in de slibstream van Eneco) overgegaan op uitsluitend Nederlandse wind.
Let op: Voor het duurzaamheidsgehalte van de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een beoordeling. Dit cijfer is slechts voor een klein deel bepalend voor de eindscore van onze duurzaamheidsranking. Voor energieleveranciers die veel (des)investeren in de energiemarkt is dit nog veel kleiner, soms maar 1%. Het stroometiket kan dus soms een vertekend beeld geven van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is.

Legenda