You are here

om | nieuwe energie

Rapportcijfers

Om werd in november 2018 op duurzaamheid beoordeeld met een 10 en hoort bij de groenste energiebedrijven van Nederland.

Dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2015 2016 2017 2018
10 10 10 10

Uit het rapport

Het bedrijf handelt vooral in wind- en zonne-energie en heeft in 2017 voor het eerst een klein aandeel biomassa (2,1%) in de leveringsmix opgenomen. Biomassa wordt minder goed beoordeeld dan wind en zon, dit verklaart de zeer lichte daling van het cijfer in het bedrijfsonderdeel levering. Dit heeft vooralsnog geen invloed op het eindcijfer dat afgerond nog steeds een 10 is.

Meer info

'Om' is sinds 2017 de nieuwe naam van de Duurzame Energie Unie. Het is een 'shared service centre' dat in 2014 werd opgericht om de duurzame ambities van lokale duurzame (burger-)initiatieven te ondersteunen en te versnellen. De initiatiefnemers waren Texel Energie, Windunie en Stichting Urgenda. om is een coöperatie die andere aangesloten organisaties bij allerlei zaken helpt. Zo kan om bijvoorbeeld ook als energieleverancier fungeren voor de aangesloten leden. Gas en stroom kun je als klant afnemen via deze leden van om, o.a. Amsterdam Energie, Texel Energie en Windunie. Het lokale initiatief is ook het aanspreekpunt bij jou in de buurt. Door energie bij een lokaal bedrijf af te nemen steun je lokale duurzame energie opwekking en blijft jouw geld in de regio. De stroom die via om wordt geleverd is voor 100 % afkomstig uit Nederland.

Stroometiket

Hieronder vind je het actuele stroometiket van om. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda