You are here

Huismerk Energie

Rapportcijfers

Huismerk Energie werd in oktober 2017 op duurzaamheid beoordeeld met een 8,6 en hoort bij de groenste energiebedrijven van Nederland.

Dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2014 2015 2016 2017
10 5,3 7,9 8,6

Uit het rapport

"84% van de direct ingekochte stroom is afkomstig van biomassacentrales die goed worden beoordeeld doordat gecertificeerde biomassa werd gebruikt; de rest van de inkoop bestaat uit windenenergie. Huismerk Energie krijgt voor het onderdeel inkoop een 8,3. De leveringsmix bestaat uit windenergie (88%), gecertificeerde biomassa (10%) en zonne-energie (2%). Voor dit onderdeel krijgt het bedrijf een 9,8."

Meer info

Huismerk Energie is opgericht in 2013 en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het bedrijf onderscheidt zich door uitsluitend groene stroom uit Nederland te leveren. Een deel van de elektriciteit komt uit de bio energie centrale in Cuijk. Dat is een standalone centrale waarin houtige biomassa wordt verstookt die afkomstig is van lokale bronnen.

Huismerk Energie zegt hierover het volgende: "De biomassa voor de Bio Energie Centrale Cuijk (BECC) komt uit een straal van ca.100 km rondom Cuijk. Het zijn veelal kleine lokale/regionale ondernemers die deze lokale biomassa aanleveren. Snoeihout dat vrijkomt bij rooi- en snoeiprojecten is daarvan een goed voorbeeld. Naast de opwek van lokale groene stroom wil de BECC in de toekomst ook warmte leveren aan haar directe omgeving, zoals het naastgelegen industrieterrein en nog te realiseren woonwijken in Cuijk. Daarmee ontstaat een volledig groene cyclus waarbij met de inzet van lokale/regionale bedrijven lokale groene stroom en warmte wordt opgewekt die ook weer lokaal wordt teruggeleverd."

Stroometiket

Hieronder vindt u het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda