You are here

Energyhouse

Energyhouse (voorheen Greenfoot Energy) beschikt sinds augustus 2013 over de leveringsvergunningen elektriciteit en gas en maakt onderdeel uit van de Greenfoot groep. Energyhouse is een energiebedrijf voor de zakelijke markt.

Rapportcijfer Greenfoot Energy Onderzoek duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers:

2014 2015 2016
4,7 4,5 4,3

Greenfoot Energy werd in 2016 op duurzaamheid beoordeeld met een 4,3 en hoort dus helaas bij de minst duurzame stroomleveranciers van Nederland - een goed idee dus om de misleidende naam 'Greenfoot' op te geven. Bekijk hier de spreadsheet met de gegevens van Greenfoot Energy.

Het stroometiket over 2014 kwam laat en met veel onduidelijkheid beschikbaar: Gaat het nou om een productetiket of het overkoepelende etiket? Je ziet in het etiket van 2014 100% Nederlandse wind. Achteraf denken we dat het slechts een productetiket voor de groene klanten betreft, over een overkoepelende stroommix werd niet (of erg onduidelijk) gecommuniceerd. Ook in 2016 wil het bedrijf geen duidelijkheid verschaffen (en dan over het etiket van 2015). We vinden dat Greenfoot op dit punt onbetrouwbaar overkomt. Het etiket van 2015 laat wel weer een overkoepelende mix zien - een stuk grijzer dan in het jaar ervoor.

Legenda