You are here

Energiedirect.nl

Rapportcijfers

Energiedirect.nl werd in november 2018 op duurzaamheid beoordeeld met een 4,5. En dit zijn de duurzaamheidscores van de afgelopen jaren gebaseerd op het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers:

2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
2,5 4,5 4,8 4,5 4,6 5 4,5

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Voor de investeringen krijgt Energiedirect.nl het cijfer 7,1. Dit cijfer is voor 33% bepalend voor de eindscore. 
  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 3,2. Dit cijfer is voor 12% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 3,2. 28,8% van die levering is onderbouwd met GvO’s uit het buitenland waarvoor er een lagere score wordt gegeven. Dit cijfer is voor 55% bepalend voor de eindscore. 

De score in het bedrijfsonderdeel inkoop zakt flink omdat de handelsmix - waar dit bedrijf sterk op leunt - slecht wordt gewaardeerd. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonneenergie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Info over eigendomsverhoudingen

Energiedirect.nl is een 100% dochter van Essent dat sinds 1 september 2016 onderdeel is van de multinational Innogy. Innogy is op z'n buurt voor een groot deel in handen van de Duitse energiereus RWE.

Stroometiket

Let op: Voor het duurzaamheidsgehalte van de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een beoordeling. Dit cijfer is slechts voor 28,8% bepalend voor de eindscore van onze duurzaamheidsranking. Het stroometiket geeft dus een beperkt beeld van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is. Hieronder vind je het actuele stroometiket van dit bedrijf. Daarnaast is te zien hoe het stroometiket zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Legenda