You are here

Clean Energy

Clean Energy is een nieuwe leverancier die sinds augustus 2017 een leverginsvergunning hebben. Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers. Naast particuliere klanten bedienen zij ook de zakelijke markt.

Rapportcijfer: 3,4

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse stroomleveranciers. In 2019 is Clean Energy voor het eerst megenomen in ons onderzoek en werd zij beoordeeld met een 3,4. Clean Energy hoort hiermee bij de minst duurzame stroomleveranciers van Nederland.

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:

  • Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2.7 Dit cijfer is voor 75% bepalend voor de eindscore.
  • Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 5,6. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore.

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Meer info

Op hun website schrijven ze: "Het stopt voor ons niet bij het leveren van groene energie. Wij willen graag onze lokale leefomgeving vergroenen en verduurzamen." WISE heeft onderzocht dat zij sjoemelstroom leveren: grijze stroom met groene certificaten uit het buitenland. Als zij echt de lokale leefomgevind willen verduurzamen adviseren wij ze om Nederlandse groene stroom bij de bron in te kopen.

 

 

Legenda