You are here

Anode zakelijk

Anode is eigenlijk opgesplitst in twee bedrijven en heeft ook twee leveringsvergunningen. De Holding waaronder de verschillende activiteiten vallen heet ‘Holding 3274’. Op deze pagina vindt je informatie over de entiteit Anode zakelijk (onbeschermde gebruikers). De leveringsvergunning van dit bedrijf staat op de naam van 'Energie I&V'. Kijk hier voor de consumententak van Anode.

Stroomranking

Elk jaar wordt de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers onderzocht. Anode zakelijk wordt in 2018 voor het eerst beoordeeld en scoort een 2,8. Hiermee behoort het bedrijf tot de meest vervuilende stroomleveranciers van Nederland.

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers:
• Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 75% bepalend voor de eindscore.
• Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 3. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore. De score in het bedrijfsonderdeel inkoop is doorslaggevend voor de eindscore van dit bedrijf. De Nederlandse handelsmix - waar dit bedrijf voor de inkoop sterk op leunt - wordt als niet
duurzaam beoordeeld. Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Stroometiket

Let op: Voor de geleverde stroom (wat op het stroometiket te zien is) krijgt de leverancier een 3 als beoordeling. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore. Het stroometiket geeft dus soms een vertekend beeld van hoe duurzaam de leverancier daadwerkelijk is en hoe zij scoren op onze duurzaamheidsranking. Hieronder vindt je het actuele stroometiket van Anode zakelijk.

Legenda