Energyhouse (zakelijk)

Cijfer stroomranking 

Elk jaar doet WISE onderzoek naar de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers. Energyhouse wordt in 2019 beoordeeld en scoort een 2,9. Hiermee hoort dit bedrijf bij de meest vervuilende stroomleveranciers van ons land. Zij leveren alleen stroom aan zakelijke klanten. 

2018  2019 
2,9  2,9 

Uit het rapport

De score van dit bedrijf ontstaat door de combinatie van de volgende deelcijfers: 

Het cijfer voor het bedrijfsonderdeel ‘inkoop’ is 2,7. Dit cijfer is voor 75% bepalend voor de eindscore.
Het cijfer voor het onderdeel ‘levering’ is 3,4. Dit cijfer is voor 25% bepalend voor de eindscore. Ten opzichte van 2018 daalt dit deelcijfer met 0,4 punten. Dit komt doordat er meer wind GvO’s uit het buitenland zijn ingekocht. 

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix 

Meer info

Energyhouse (voorheen Greenfoot Energy) beschikt sinds augustus 2013 over de leveringsvergunningen elektriciteit en gas en maakt onderdeel uit van de Greenfoot groep. Energyhouse is een energiebedrijf voor de zakelijke markt. 

Stap nu over naar een echt duurzame energieleverancier!

Je kan de energievergelijker alleen gebruiken als je cookies hebt geaccepteerd.