You are here

Campaigner Energietransitie

Of onze stroomvoorziening écht helemaal duurzaam kan? Natuurlijk!  

Maar de tijd dringt. WISE kiest voor de opgestroopte mouwen. Met de campagne Groene stroom? Ja graag! bouwen we druk op om onze energiehuishouding radicaal anders in te richten. Zonder fossiele brandstoffen, kernenergie of andere methoden die niet duurzaam zijn. Elk huishouden, bedrijf of instelling dat overstapt op donkergroene stroom produceert geen CO2 en kernafval meer. Elk bedrijf en elke politicus die het  zelf opwekken van schone stroom mogelijk maakt is deel van de oplossing.  Elke kolen- of kerncentrale die we sluiten is een grote stap voorwaarts. Dat is de  energierevolutie die nodig is. En jij gaat een forse bijdrage leveren aan die revolutie! 

Dit hoort (onder andere) bij jouw taken: 

  • Projectleiding van het jaarlijkse onderzoek naar de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers. Je werkt samen met Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond om te onderzoeken of energieleveranciers echt zo groen zijn als zij zich voordoen.
  • Nieuwe krachtige acties en activiteiten ontwikkelen om mensen in beweging te krijgen en bedrijven en politici onder druk te zetten om mee te gaan doen aan de energierevolutie. 
  • Mensen activeren om over te stappen, liefst via de WISE energievergelijker.
  • Het werken aan inhoudelijke dossiers en ontwikkelen van factsheets, infographics en andere publiekscommunicatie over onder andere de Nederlandse stroomleveranciers.
  • Zorgen dat WISE op dit onderwerp in de vak- en massamedia komt.

Wij vragen:

  • Kennis van de energietransitie in Nederland, dan wel bereidheid hierover te leren.
  • Ervaring met het coördineren, budgetteren en beheren van projecten.
  • Strategisch inzicht en een sterk ontwikkeld gevoel voor het werken met (online) media om effectief campagne te voeren resultaten te behalen.
  • Sterke affiniteit met WISE en onze campagnes.
  • Bereidheid om werk flexibel in te delen en taken binnen de organisatie op te pakken.

Wij bieden: 

Je komt te werken bij een kleine en eigenzinnige organisatie in transitie. Jouw rol brengt veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid met zich mee. Je start met een jaarcontract met de nadrukkelijke intentie om dit na het eerste jaar om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd. Het brutosalaris is ongeveer € 2230,- op basis van een dienstverband van vier dagen per week.  

Stuur je brief + motivatie en CV voor maandag 15 april naar WISE, tav. Peer de Rijk, kantoor@wisenederland.nl .Voor vragen en/of meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kirsten Sleven, Campaigner, telefonisch bereikbaar via 020 612 6368.